Våre tilbud

Thaiboksing (muay thai)


Fighters Gym er første komplette kampsportsenter i Kristiansund som også starter med muay thai. Dette er førstegang i Nord Møres historie at en thaiboksing klubb starter i byen Kristiansund. Det er ingen andre enn pioneren Shahid Rasool som innførte muay thai til Norge som starter klubben akkurat her i byen.


Muay Thai historie:

Muay-thais opprinnelse er ukjent. De fleste viktige historiske dokumenter om muay-thai (og Thailands øvrige historie), ble ødelagt da burmesiske styrker brant ned Ayutthaya, Thailands gamle hovedstad, i 1767. Det man vet, er at det helt tilbake til 1400-tallet har vært en tradisjon å avgjøre uenigheter med en ubevæpnet duell. Allerede i 1590 vet man at det var en del av militær trening, og fra starten av 1700-tallet ble det en regulær folkesport. Trening av muay-thai ved skolen ble forbudt i 1921 på grunn av for mange alvorlige skader. Opprinnelig ble kampene kjempet uten runder, med hamprep om hendende og kokosnøttskall som beskyttere. Først på 30-tallet ble det innført vektklasser, runder på 3 minutter, og boksehansker.


Teknikker

Alle deler av kroppen kan rammes, og alle deler av kroppen, utenom hodet, kan brukes til å skade motstanderen. Noen av de vanligste angrepene er slag mot hode og kropp, albuer mot ansiktet, spark mot hodet, kropp og bein samt knær mot ribbein. Som en grunnregel brukes de hardeste punktene på kroppen mot de mykeste punktene på kroppen til motstanderen. Derfor er slike punkt som skritt, tinning og solarpleksus absolutt effektive og lovlige treffpunkt. Tradisjonelt blir slag betraktet som det "svakeste" angrepet, og spark har til formål å nedbryte motstanderen; knær og albuer anses som de mest effektive angrepene og brukes til å avgjøre kampen fra clinchen. I clinch skal fingrene ikke flettes med hverandre, da dette kan føre til fingerskader.


I Thailand

Muay-thai er Thailands nasjonalsport. Antall fulltidsutøvere er over 60 000, pr. 2006. Kamp mellom kvinner, eller mellom barn, forekommer. Dette kan overraske turister. De største kampene blir lagt til Bangkoks store stadioner, Ratchadamnoen og Lumpini, men kamper arrangeres også over hele landet.

Kickboksing/K1

Hovedinstruktør Shahid Rasool startet å trene kickboksing i 1980 hos tidligere verdensmester Omar Salhi. Han har lang fartstid innen kampsport og kickboksing. Shahid Rasool har siden 2013 undervist i kickboksing på Partner gym i Oslo.


Kickboksing er en kampsport med elementer både fra boksiing og karate. Sparketeknikkene er hentet fra karate, mens slagteknikk og bevegelsesmønster (fotarbeid) er hentet fra boksing, dette gjør kickboksing til en veldig effektiv treningsform. Kickboksing er lett å lære, og de fleste velger treningen for å holde seg i god form. Det er også muligheter for de som ønsker å gjøre noe mer ut av treningen, som blant annet sparring og deltakelse på stevner.


Kickboksing byr på mange fordeler: Kondisjon, styrke, smidighet, koordinasjon, balanse, konsentrasjon, utholdenhet, presisjon og styrke.


Kickboksing kan utøves i fire forskjellige former:

Semikontakt, fullkontakt, lettkontakt og kata.


Semikontakt

I semikontakt bruker man ikke full styrke i slag eller spark, men mer hurtighet og bevegelse. Alt innen semikontakt skal være eksplosivt. Hver gang man treffer stopper man og viser hvem som har fått poeng, og starter igjen med ordet "fight". Poengpunktene er: Hele hodet, brystet, på sidene av magen og selve magen. Bruker man harde teknikker får man advarsel eller blir diskvalifisert.


K-1

Kan sammenlignes med Thaiboksing til et viss grad..


Lettkontakt

Lettkontakt utøves på samme måte som fullkontakt, men i denne formen er styrken i slag og spark betraktelig mindre og dømmingen er strengere. Utøverene må vise et samme som i fullkontakt, men må kunne beherske og kontrollere seg selv. Lettkontakt har som regel et høyere aktivitetsnivå, da styrken ikke er avgjørende. Lettkontakt gjør overgangen til fullkontakt lettere.


Boksing:

Hovedinstruktør i kampsport Shahid Rasool har trent boksing siden 1990 og har vært boksetrener på bokseklubben Fagen 26 i Oslo.


Boksing er en typisk konkurranseidrett som stiller krav til hurtighet, teknikk, koordinasjon og ikke minst evnen til å lese situasjonen og motstanderen. Du kan godt trene boksing for mosjonens skyld, men har også mulighet til å bokse aktivt for konkurranse.


I begynnelsen trener du grunntrening med spesiell vekt på fotarbeid , forsvar og korrekt teknikk. Etterhvert vil man få tekniske oppgaver å løse i samarbeide med en partner, og kan deretter få lov til å delta i sparring.


De som selv ønsker det og holder et forsvarlig nivå kan etter hvert delta i konkurranser, men det er ikke noe krav at du skal gå kamper. Aktive utøvere blir testet regelmessig og opptatt i fighterligaen hvis de klarer kravene. De fleste utøverene trener på mosjonistnivå.


Krav til utstyr ved sparring er:

Tannbeskytter, boksehansker og hjelm.MMA (MIX MARTIAL ART)

MMA er etter hvert blitt en av de mest populære kampsportene og har tatt over mye av publisiteten til proffboksing og andre kampsport arter.


MMA er en blanding av diverse kampsporter for å gjøre lage en mest mulig effektiv kampform.


Sporten har utviklet seg gjennom konkurranser der flere forskjellige kampsporter har møttes i konkurranse.


Fighters Gym starter med MMA trening i august 2018.Brasiliansk jiu jitsu (Bjj)

Fighters Gym starter med Bjj i august 2018.Helsestudio

Tilrettelagt for den kresne med alt av frivektsutstyr, faste apparater etc.


Ansattte med lang erfaring på styrketrening, vtilrettelegging av trening og dietter av kvalifiserte instruktører.


Trenger du hjelp til å komme i gang er det inkludert i medlemsskapet i form av treningsprogram med veildning.

BOOK CLUB


Lorem ipsum sitame an ullance visaue velitesse.Perscatis aperiam invntore vertais betae eplicmo voluptas asperntur ratione nesciun quesuaw ipsuerm vertais nuqam aliquam vlupatem betae voluptas.

Get in Touch123 Street Name City,

State, ABC


Email: mail@demolink.org


Phone: (800) 123-456-7890


Upcoming Book ClubsLorem ipsum adspacing veniam nostry sun pariatur.


Sep 17, 2017


Perscatis aperiam invntore vertais betae eplicmo voluptas


Dec 25, 2017


Copyright. All Rights Reserved